Składniki :
- 60 g masła
- 1 duże jajko
- 1/2 szklanki mleka
- 1 czyubata łyżka amoniaku
- 250 g mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- Lukier : 3/4 szklanki cukru pudru oraz 2 łyżki mleka i sok z połówki cytryny
Wykonanie :
Masło roztopić i ostudzić.
Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem lub matą.
Do miski wbić jajko, dodać mleko i amoniak. Wymieszać. Następnie wsypać mąkę oraz cukier i dodać płynne masło. Lekko wymieszać.
Nakładać na blachę ciasto tak po dwie łyżki w odstępach.
Piec około 20 minut.
Studzić na ruszcie
Jak istygną dać gęsty lukier.
Smacznego 😋
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz