Składniki :
Wykonanie :
Boczek pokroić w kostkę, smażyć. Gdy trochę się roztopi, dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, następnie cebule pokrojone w piórka. Dusić.
Oddzielnie na patelni (najlepiej w woku) podsmażyć pokrojone pieczarki.
Kapustę kiszoną pokroić i ugotować do miękkości.
Ugotować makaron.
Wszystkie składniki wymieszać w jednym dużym garnku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz vegetą. Można dodać majeranek lub kminek, no i oczywiście ziele angielskie i liście laurowe. Chwilę gotować na małym ogniu.
Smacznego!
- 1 kg kapusty kiszonej
- 0,6 kg pieczarek
- 1 kg kiełbasy zwyczajnej
- kawałek wędzonego boczku
- 2 cebule
- makaron
- przyprawy
Wykonanie :
Boczek pokroić w kostkę, smażyć. Gdy trochę się roztopi, dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, następnie cebule pokrojone w piórka. Dusić.
Oddzielnie na patelni (najlepiej w woku) podsmażyć pokrojone pieczarki.
Kapustę kiszoną pokroić i ugotować do miękkości.
Ugotować makaron.
Wszystkie składniki wymieszać w jednym dużym garnku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz vegetą. Można dodać majeranek lub kminek, no i oczywiście ziele angielskie i liście laurowe. Chwilę gotować na małym ogniu.
Smacznego!