niedziela, 3 kwietnia 2016

Pasta boczkowa

Pasta boczkowa, czyli pasta z boczku to bardzo łatwy i tani przepis na coś, czym smacznym można posmarować pieczywo. Oto przepis:
 - ok. 70-80 dag boczku parzonego i wędzonego
 - 2 cebule 
 - 3-4 ząbki czosnku 
 - pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku 
 - pieprz do smaku 
Wykonanie:
 - boczek tniemy w paski i mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa na dużych oczkach
 - cebule oraz ząbki czosnku obieramy i też przeciskamy przez maszynkę
 - całość mieszamy łyżką
 - przyprawiamy pieprzem i słodką papryką (soli nie trzeba dawać, gdyż boczek sam w sobie jest słony - no chyba, że ktoś lubi bardzo słone) Gotowe. Smarujemy pastą kromkę chleba lub bułkę.
Smacznego!!!