Zbliża się niedziela. Zatem bierzemy się za gotowanie.
Składniki :
Wykonanie :
Mięsa umyć, włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu. Po godzinie wyciągnąć udka, a wołowinę po dwóch godzinach gotowania. W międzyczasie włoszczyznę pokroić i też wrzucić do garnka. Mięso obrać i dodać do rosołu. Przyprawić do smaku
Makaron ugotować oddzielnie.
Na samym końcu posypać zieloną pietruszką.
Składniki :
- 2, 3 ćwiartki z kurczaka
- trochę wołowiny z kością w (goleń, antrykot lub szponder)
- włoszczyzna
- natka pietruszki
- maggi, vegeta, sól, pieprz do smaku
- makaron
Wykonanie :
Mięsa umyć, włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu. Po godzinie wyciągnąć udka, a wołowinę po dwóch godzinach gotowania. W międzyczasie włoszczyznę pokroić i też wrzucić do garnka. Mięso obrać i dodać do rosołu. Przyprawić do smaku
Makaron ugotować oddzielnie.
Na samym końcu posypać zieloną pietruszką.