Składniki :
- 3 serki homogenizowane waniliowe
- 4 galaretki owocowe (różne smaki)
- 2 banany (mogą być inne owoce)
- 1 mała śmietana 30%
- czekolada do posypania
- 2 łyżeczki cukru
Wykonanie :
Galaretkę rozpuścić w jednej szklance wody. Gdy ostygnie wymieszać ją z jednym serkiem i wylać na dno tortownicy. Aby się nie wylało, należy na dnie tej tortownicy położyć papier do pieczenia i dopiero wtedy zamknąć tortownicę tak, by papier wystawiał na zewnątrz.
Włożyć do zamrażarki. W międzyczasie przygotować następną galaretkę
I podobnie znów wymieszać ze serkiem. Wylać na stężoną poprzednią galaretkę.
Tak samo zrobić z trzecią galaretką i serkiem.
Z kolei czwarta galaretka ma być już tylko z pokrojonymi owocami.
Na koniec ozdobić bitą śmietaną i pokruszoną czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz