sobota, 28 kwietnia 2018

Łazanki

Składniki :

  • 1 kg kapusty kiszonej 
  • 0,6 kg pieczarek
  • 1 kg kiełbasy zwyczajnej 
  • kawałek wędzonego boczku 
  • 2 cebule 
  • makaron 
  • przyprawy 


Wykonanie :

Boczek pokroić w kostkę, smażyć. Gdy trochę się roztopi, dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, następnie cebule pokrojone w piórka. Dusić.
Oddzielnie na patelni (najlepiej w woku) podsmażyć pokrojone pieczarki.
Kapustę kiszoną pokroić i ugotować do miękkości.
Ugotować makaron.
Wszystkie składniki wymieszać w jednym dużym garnku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz vegetą. Można dodać majeranek lub kminek, no i oczywiście ziele angielskie i liście laurowe. Chwilę gotować na małym ogniu.
Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz