wtorek, 1 listopada 2016

Zebra

Składniki:


  • 5 jajek
  • 2,5 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka oleju
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki kakao
  • cukier puder do posypania



Wykonanie:


Krok 1

cam00112
Jajka zmiksować z cukrami.

Krok 2

cam00113
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i olej. Zmiksować.

Krok 3

cam00114
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao. Kwadratową blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasta wlewać na środek blachy naprzemiennie, raz łyżkę jasnej masy, raz ciemnej.

Krok 4

cam00115
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 1 godzinę (do suchego patyczka).

Krok 5

cam00116
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz