- 1 kg piersi z indyka
- 1 litr wody
- kilka ząbków czosnku
- parę liści laurowych
- kilka kulek ziela angielskiego
- kilka kulek pieprzu
- 2 łyżki majeranku
- 2 łyżki soli
Wykonanie:
Krok 1

Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie przyprawy i zagotować.
Krok 2

Szynkę związujemy sznurkiem, żeby miało kształt zrolowany.
Krok 3

Do ostygniętej marynaty dajemy filet z indyka i wkładamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wyciągamy z marynaty i wkładamy do rękawa. Zawiązujemy.
Krok 4

Tak przygotowane mięso wkładamy do samej wody i lekko gotujemy (w temp. 80-90 st.C). Woda ma wrzeć, ale nie mocno gotować się. I tak gotujemy przez 1,5 godziny. Odwijamy i... gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz