Składniki :
Wykonanie :
Mięsa gotować z rosołkami. Po godzinie gotowania wyciągnąć udka. Golonkę i nóżki gotować do miękkości (nawet ze 3 godziny). Wystygnięte mięsa obrać, pokroić w kości wyrzucić, a mięso pokroić i wrzucić do rosołu i zagotować razem z marchwią i groszkiem. Ząbki czosnku drobno pokroić i też wrzucić do garnka. Gdy marchew zmięknie, wyłączyć i dodać żelatynę. Zamieszać i przelać do miseczek bądź pojemników. Zimne wstawić do lodówki aż całkiem stężeją.
Podawać polane octem (najlepiej jabłkowym) i chlebkiem.
Smacznego!
- 2 nóżki
- 1 golonko tylne
- 3 ćwiartki z kurczaka
- marchew z groszkiem
- paczka żelatyny
- 2 kostki rosołowe warzywne
- 5,6 ząbków czosnku
- pęczek pietruszki
Wykonanie :
Mięsa gotować z rosołkami. Po godzinie gotowania wyciągnąć udka. Golonkę i nóżki gotować do miękkości (nawet ze 3 godziny). Wystygnięte mięsa obrać, pokroić w kości wyrzucić, a mięso pokroić i wrzucić do rosołu i zagotować razem z marchwią i groszkiem. Ząbki czosnku drobno pokroić i też wrzucić do garnka. Gdy marchew zmięknie, wyłączyć i dodać żelatynę. Zamieszać i przelać do miseczek bądź pojemników. Zimne wstawić do lodówki aż całkiem stężeją.
Podawać polane octem (najlepiej jabłkowym) i chlebkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz