środa, 24 stycznia 2018

Galaretka z nóżek.

Składniki :

  • 2 nóżki 
  • 1 golonko tylne 
  • 3 ćwiartki z kurczaka 
  • marchew z groszkiem 
  • paczka żelatyny 
  • 2 kostki rosołowe warzywne
  • 5,6 ząbków czosnku 
  • pęczek pietruszki 


Wykonanie :
Mięsa gotować z rosołkami. Po godzinie gotowania wyciągnąć udka. Golonkę i nóżki gotować do miękkości (nawet ze 3 godziny). Wystygnięte mięsa obrać, pokroić w kości wyrzucić, a mięso pokroić i wrzucić do rosołu i zagotować razem z marchwią i groszkiem. Ząbki czosnku drobno pokroić i też wrzucić do garnka. Gdy marchew zmięknie, wyłączyć i dodać żelatynę. Zamieszać i przelać do miseczek bądź pojemników. Zimne wstawić do lodówki aż całkiem stężeją.
Podawać polane octem (najlepiej jabłkowym) i chlebkiem.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz