- 1 szklanka maślanki
- 3/4 szklanki cukru
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 3 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki oleju
- 1 cukier waniliowy
- około 400 g rabarbaru
- cynamon
- na kruszonkę:
- 75 g masła
- 75 g cukru
- 100 g mąki
- szczypta soli
Wykonanie:
Jajka miksujemy z cukrem. Do miski wsypać produkty suche, wymieszać. Dodać olej, maślankę i zmiksowane jajka. Wymieszać mikserem.
Wylać na blachę, wyścielaną papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć pokrojonymi rabarbar. Posypać cynamonem. Wcześniej zrobioną kruszonkę utrzeć na tarce.
Piec w temperaturze 175 stopni przez około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz